Αγρίνιο σε προκαλεί να το εξερευνήσεις

στις

Τρεις ευχάριστες εκπλήξεις στο Αγρίνιο …

1. Το Αγρίνιο αρχικά μοιάζει σαν μια  πόλη Λαβύρινθο !

Agrinio-city-view

2. Οι κάτοικοι στο Αγρίνιο είναι ευχάριστοι, φιλικοί και φιλόξενοι !

αγρινιο

3. Ρωτώντας πας όπου θες μέσα, έξω ή κοντά στο  Αγρίνιο !

 

….. και άρχισα να ρωτάω

η Βυθισμένη Εκκλησιά
η Βυθισμένη Εκκλησιά

 

Η Αγία Τριάδα του Μαύρικα είναι Βυζαντινός ναός που χρονολογείται γύρω στον ένατο αιώνα και βρίσκεται εντός των ορίων του δήμου του Αγρινίου και σε πολύ κοντινή απόσταση από τη λίμνη Λυσιμαχία.

Γέφυρα επισκοπής
Γέφυρα επισκοπής

Η λίμνη Κρεμαστών είναι η μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη της Ελλάδος. Δημιουργήθηκε μετά την κατασκευή του φράγματος των Κρεμαστών το 1965

Αγιος Ανδρέας ο Ερημίτης
Αγιος Ανδρέας ο Ερημίτης

Στην περιοχή του ορεινού Βάλτου, κοντά στη λίμνη των Κρεμαστών  που  είναι το φυσικό σύνορο των νομών Αιτωλίας & Ακαρνανίας και Ευρυτανίας βρίσκεται το χωριό παλαιό Χαλκιόπουλο, πέντε χιλιόμετρα βορειοανατολικά του οποίου βρίσκεται το σπήλαιο του Αγίου Ανδρέα του Ερημίτη. (δείτε περισσότερα… )

Άγιος Ανδρέας ο Ερημίτης
Άγιος Ανδρέας ο Ερημίτης

Η θέα στην  λίμνη από την σπηλιά του Αη Ανδρέα του Ερημίτη. Ο Νομός Αιτωλοακαρνανίας ειναι ο νομός με τς πέντε(5) φυσικές και τρεις(3) τεχνητές λίμνες που συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο. Πηγαίνοντας κάποιος προς το Χαλκιόπουλο θα συναντήσει τις περισσότερες από αυτές. Σίγουρα όμως θα ενθουσιαστεί φτάνοντας στο χωριό, όπου λίγο πριν και γύρω από αυτό, θα μπορέσει να θαυμάσει τις τρεις τεχνητές λίμνες του Αχελώου(Στράτου. Καστρακίου και Κρεμαστών). Η ανατολή και η δύση του ηλίου πάνω από τις Λίμνες προσφέρουν ένα μαγευτικό θέαμα. (δείτε περισσότερα….)

Άγρια άλογα, στην αιτωλοακαρνανία
Άγρια άλογα, στην αιτωλοακαρνανία

Είναι άγρια άλογα! Και ζουν στις πλαγιές και τους λόφους του όρους Θύαμος (Πεταλάς) πάνω από τη Λεπενού στο Βάλτο, στην Ακαρνανική πλευρά του Αχελώου.  Κινούνται σε μια ημιορεινή έκταση εκατόν τριάντα χιλιάδων στρεμμάτων. (δείτε περισσότερα….)

Λασπόλουτρα το φυσικό Spa
Λασπόλουτρα το φυσικό Spa

Μυστικά που κρύβει η λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου (δείτε περισσότερα)

 

Αρχαίο θέατρο Στράτου
Αρχαίο θέατρο Στράτου

Η αρχαία Στράτος αποτελεί σήμερα σημαντικό αρχαιολογικό τόπο.  Στην περιοχή σώζονται  μέρος των μεγαλόπρεπων τειχών της,  ερείπια του ναού του Στρατίου Διός και του Βουλευτηρίου και το αρχαίο θέατρο της πόλης, χωρητικότητας περίπου 7.000 ατόμων.  (δείτε περισσότερα….)

συνεχίζεται……
Το Αγρίνιο σε προκαλεί για εξερευνήσεις !

Σχολιάστε